Avanserte stjernekikkerter

TeleskopkikkertAstronomi er en hobby det er utrolig vanskelig å gå bort fra. Så fort man har sett en planet eller stjerne gjennom et teleskop, vil man ikke stoppe opp. Man vil se mer. Man vil utforske. Man vil finne uoppdagede kometer og andre himmellegemer. Man tviholder på drømmen om å bli skrevet inn i historiebøkene. Hobbyastronomer har nemlig gjort utrolig mye for vitenskapen – stadig vekk hører man om folk som har oppdaget nye planeter, meteorer og kometer fra komforten av sitt egne hus eller i nærområdet.

Begynn med et brukervennlig teleskop

Hvit stjernekikkertDet første teleskopet bør være enkelt i bruk og lett å stille inn. Etter hvert vil man dog ta steget videre, utvikle seg og se mer. Mye mer. Dermed vil man behøve en mer avansert kikkert. En kikkert som lar deg stille inn så mye som mulig selv, samt la deg se lenger og fokuserer akkurat der man ønsker. Slike teleskoper koster som regel en god del mer enn stjernekikkerter for nybegynnere, men det er absolutt verdt det. Ingen tvil. Så fort du åpner esken og stiller frem ditt nye teleskop for eksperter, vil du kjenne forskjellen. Det kjennes bedre, rett og slett. Still det opp på ditt ønskede tittested, og skru det mot objektene du allerede er godt kjent med. Forskjellen vil være slående.

Vær villig til å legge noen kroner i bra stjerneutstyr

StjernerJa, en avansert stjernekikkert koster gjerne rundt ti tusen kroner, men dette er en prislapp du tåler om du virkelig er interessert i verdensrommet og alle gåtene som skjuler seg i mørket. Skymax-serien anbefales for de som ønsker høy brukervennlighet og høy forstørrelse – med 1500mm «under panseret» er det utrolig hvor langt du kan se og hvor skarpt bildet blir når du har fått stilt inn fokuset. Skymax 127 Supa Trak kan brukes både om natten og under dagtid, altså kan du holde på med favoritthobbyen praktisk talt døgnet rundt.

Meade LX90 SCTVil du se så mange himmelobjekter som mulig i løpet av én natt, og samtidig er klar til å betale en klekkelig sum for denne fornøyelsen, er det Meade LX90 SCT vi anbefaler på det sterkeste. Den koster nesten tyve tusen kroner, men med en database på over 30 000 objekter og en automatisk bevegelse på 7 grader i sekunder er den uslåelig. Best i test utallige ganger, med en GPS-sensor som hjelper med å justere teleskopet så nøye som overhodet mulig – LX90 SCT er den beste stjernekikkerten penger kan kjøpe for øyeblikket. Den er avansert, men brukervennlig nok for de fleste hobbyastronomer med solid erfaring.