Bøker om astronomi

Bok Praktisk AstronomiDet finnes flere gode vitenskapelige bøker om astronomi, men dette er ofte fagbøker som er ment for studenter og forskere. For de som er interessert på hobbybasis finnes det også gode norske bøker om astronomi. Magnar Fjørtoft har skrevet en god bok om stjernehimmelen som heter Praktisk astronomi. Den første utgaven kom allerede i 2001, men blir stadig bearbeidet og oppdatert med nye utgaver. Boken er lettlest, og praktisk fremstilt. Boka kan brukes som et oppslagsverk, men også leses fra perm til perm og handler om hvordan du gjør observasjoner med teleskopet ditt. Magnar Fjørtoft er selv hobby-astronom og har flotte illustrasjoner tilpasset norske forhold. I boka finner man også et eget stjernekart som tar utgangspunkt i at vi bor i det kalde nord.

Den store boken om astronomi

Boken om astronomiI 2009 satset Gyldendahl stort på bøker om astronomi. En av bøkene forlaget ga ut samme år var Den store boken om astronomi, skrevet av Pål Brekke og Eirik Newth. Begge er utdannet ved Astrofysisk institutt ved Universitetet i Oslo. Brekke er kjent som en av landets største eksperter innenfor solforskning og har blant annet jobbet for NASA. Boka er lettlest og gir deg en enkel innføring i romfart, universet og solsystemet vårt. For hobbyastronomer finnes det også en oversiktlig guide for hvor du finner de ulike stjernene og planetene. Boka er skrevet for hele familien og passer også godt for de aller yngste.

Nordlyset – En guide

En guide til nordlysetDe første vitenskapelige beskrivelsene av nordlyset ble faktisk skrevet av nordmannen Jens Christian Spidberg. Den norske solforskeren Pål Brekke har i boken Nordlyset – En guide gått i Spidbergs fotspor og gir en god innføring i hva nordlys er, i tillegg til at han tar opp hvordan du som hobbyastronom og fotograf får tatt de beste bildene av fenomenet. Vi må huske at tusenvis av mennesker fra hele verden kommer til Norge hvert år for å se nordlyset på nattehimmelen. Brekke gir deg også gode tips med tanke på hvilke utstyr du trenger for å se nordlyset på best måte.

Praktisk stjerneatlas

Praktisk stjerneatlasSå kommer det en godbit for deg som allerede kan en del om astronomi fra før, har kanskje kikket litt på himmelen også, men mangler det ultimate stjernekartet for å lære ennå mer. Arvid Feldhusen har lagd et flott stjernekart og en bok som heter Praktisk stjerneatlas. Dette atlaset er så å si komplett og tilrettelagt spesielt for norske forhold. Bokens papir og perm er lagd slik at den kan brukes ute, uten at du trenger å være redd for boken din. Her er det tykt papir som tåler mye. Dette er den ultimate boken for den erfarne stjernekikkeren, men den er utfyllende nok til at den også kan brukes av de som er i startfasen.